En systematisk oversikt (scoping review) hvor holdninger, oppfattelser, preferanser og barrierer vs tilrettelegging for kreftpasienters deltakelse i trening/fysisk aktivitet ble undersøkt. I denne oversikten over 98 artikler som inkluderte ulike krefttyper fant de at pasientene selv er positivt innstilt til å trene og være fysisk aktive, at det gir en form for velvære og at det er positivt for helsa. Hovedbarrierene som forhindret dem i å få gjennomført trening var bivirkninger av behandlingene, lav motivasjon, frykt for smerte (som følge av treningen), lav sosial støtte, tid og at treningsmulighetene er for langt unna hjemme. – Les mer om de flere funnene i selve artikkelen.
En systematisk oversikt og gjennomgang av anbefalingene for rehabilitering og trening av pasienter med kreft.
I denne rapporten beskrives hvorfor det er et behov for kreft-spesifikke retningslinjer for fysisk aktivitet og trening, hvordan anbefalingene i retningslinjene ble utformet og hvordan disse retningslinjene kan bli brukt og av hvem, for å redusere negative konsekvenser relatert til kreft.
I denne studien ble 264 kvinner som 2 år tidligere hadde trent samtidig som de gikk gjennom cellegift for brystkreft spurt om deres treningsvaner i dag (2 år etter treningsintervensjonen). Forskerne fant bl.a. at det som hadde betydning for om treningsvanene var forbedret 2 år senere var om de under treningsperioden hadde klart å øke fysisk form og om de fikk motivasjonell støtte i denne perioden hvor de trente mens de gjennomgikk kreftbehandling.